Pushmonkey

Friss topikok

Archívum

Bámultam: Resident Evil: Damnation (A kaptár: Kárhozat, 2012)

2012.10.15. 18:46 -creeper-

resident.jpg

Amíg a két-háromévente illedelmesen bemutatkozó Alice üti-vágja az Umbrella Nagyvállalat kontrollálta nem-holtakat, addig a japán Capcom játékgyár immár második egész estés Resident Evil-rajzfilmjét dobja piacra. A jelenlegi darab a beharangozók szerint a mozifilmekhez illeszkedve 3D-s élményt kínál (ez tetten érhető bármelyik jelenetben, hisz végtagoktól az állkapcsokon át minden a képünk felé száguld), ám egyelőre csak kétdimenziós változatban vihető haza.

Leon S. Kennedy feladata ezúttal kevésbé tűnik veszélyesnek: utána kell járnia, a kelet-európai hadszíntéren bevetettek-e illegális biofegyvereket, miközben összetalálkozik a játékszáriából szintúgy ismerős Ada Wonggal, aki hasonló ügyben kémkedik. Rövid úton azonban előkerülnek a rémségek, aminek futkosás, nem akarás és nyögés a vége.

Az előző CG-film, a Bioterror történetétől nem lettem különösebben nedves, viszont a látvány több volt, mint elsőosztályú, így hasonló, lenyűgözően élethű grafikát vártam a második rajzfilmtől is, ám az alkotók ezen tényezőt feláldozták a 3D oltárán. A részletgazdagság és a színek hangulata most is remek, de már szűkölködünk az ámulatba ejtő nagytotálokban. Ugyanakkor a franchise egész jól működik háborús körülmények között - igaz, a forgatókönyvet számos szempontból ezúttal is bőven el lehet marasztalni, a teremtett atmoszféra és kisebb durvulás viszont működőképessé teszi a Kárhozatot.

A bejegyzés trackback címe:

https://pushmonkey.blog.hu/api/trackback/id/tr634850402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása