Pushmonkey

Friss topikok

Archívum

Nagyvászon: Savages (Vadállatok, 2012)

2012.10.15. 20:11 -creeper-

savages.jpg

Kedvenc született gyilkosaink dirigátora, Oliver Stone legújabb mozgóképébe vetett lelkesedését jól példázza, hogy már akkor hozzálátott a forgatókönyv kidolgozásának, mielőtt még az alapjául szolgáló regény megjelent volna, illetve Taylor Kitsch még a Csatahajó bemutatója előtt, csupán a nyersanyag alapján megkapta az egyik főszerepet. Ez a lendületes tempó pedig meghálálta magát.

A produkció előzetese szerencsére csak az alapszituációt vázolja fel, ám ezt oly figyelemfelkeltő, hogy seperc alatt a nagyvászon előtt találtam magam. Mozink két termébe frissen beszerelt Barco vetítők egyike gondoskodott a ragyogó kópiáról, melyen zavartalanul élvezhettem a Blake Lively hangja által narrált történéseket. A fiatal hölgy többek között hangi adottságait tekintve a teljes játékidőt áthatja egy nagyon kellemes és pimasz, erotikus báj, és ha elárulom, hogy a bonyodalom rövid úton a foglyul ejtett maca kiszabadítása körül folyik, akkor talán még több nézőt foghat be Stone mozija, hisz elég egy pillantás erre a nőlényre ahhoz, hogy a férfiemberben felébredjen a megmenthetnék, hogy most másról ne szóljak.

Salma Hayek, akit utoljára Az utolsó gyémántrablás című rettenetben láttam ripacskodni, eddig leginkább a bögyösebbik díszkellék funkcióját erősítette bennem, de örvendetes, egy nagy múltra visszatekintő rendező könnyedén kihozza a latin szupervumenből is a maximumot, olyannyira, hogy végül Hayek alakítása lett a játékidő talán legemlékezetesebb eleme számomra. A két szimpatikus főszereplő helyzete remek beleélési lehetőséget kínál, rajtuk kívül Benicio Del Toro szúrós szemű és veszélyesen vicsorgó karaktere is színre lép, de egy nagypofájú, korrupt szövetségi ügynököt is üdvözölhetünkJohn Travolta alakításában. Az ősz beköszöntével jólesik a szemnek a trópusi tájak forgatási helyszínén sikló kamera, elcsípvén a legélénkebb színeket, valamint a szünetekben megszólaló gitártéma által életre keltett romantikus pengetmény.

Pergő és harsány cselekmény, már-már epikus drámaiság, emlékezetes végjáték - csoda, ha bitang jól szórakoztam?

A bejegyzés trackback címe:

https://pushmonkey.blog.hu/api/trackback/id/tr534850629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lazók György · https://filmekapolcrol.blog.hu/ 2012.10.16. 13:53:44

Gondolkoztam róla, hogy megnézem a filmünnepen, de annyira szídták a befejezést több helyen, hogy végül nem mertem bevállalni.
Amúgy Remo/Harry_Angel voltam, hajrá a bloghoz!
süti beállítások módosítása